Zoek een recept

 

Mosselen met poulettesaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • 1 citroen
  • 20 cl droge witte wijn
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 1 knoflookteentje
  • 1 kg mosselen (jumbo’s)
  • peper en zout
  • 1 sjalot
  • 10 cl verse room
 

Bereiding

  1. Zet 4 schaaltjes in de oven om op te warmen.
  2. Spoel de mosselen grondig en doe ze in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe en de fijngesnipperde sjalot. Dek de pot af en laat de mosselen 4 min op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat de mosselen in de pot. Dek af.
  3. Laat de boter met het geperste knoflookteentje smelten in een steelpan. Bestrooi met bloem, meng 1 min. Giet het kookvocht door een zeer fijne zeef en voeg het geleidelijk aan en al roerend bij het botermengsel. Doe er het citroensap en de room bij: breng aan de kook op middelhoog vuur en roer regelmatig. Neem van het vuur, voeg de eierdooiers toe en roer krachtig. Breng op smaak.
  4. Verwijder de bovenste schelphelft van de mosselen. Verdeel de mosselen over de schaaltjes, overgiet met de saus, bestrooi met de bieslook en serveer meteen met brood.
 

Kooktip

De hoeveelheid kookvocht kan verschillen: voeg een beetje water bij de saus wanneer ze te dik is.