Zoek een recept

 

Montélimarmarquise met lauwe rode vruchtenmoes

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 pakje diepgevroren bosvruchten « Crops »
  • 40 g griessuiker
  • 100 g pure dessertchocolade in stukjes gebroken (of Callets)
  • 125 g ricotta
  • 16 cl room "365"
  • 80 g zachte Montélimarnoga
 

Bereiding

  1. Smelt onder voortdurend roeren en op zacht vuur de verkruimelde noga in 8 cl room. Zet de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. rusten. Meng met de garde.
  2. Prak de ricotta met een vork met 25 g suiker in een kom. Voeg de nogaroom toe en meng goed.
  3. Klop de room stijf (in een koude kom) en spatel door het chocolademengsel. Dek af en laat enkele uren (of zelfs een nacht) opstijven in de koelkast.
  4. Laat de vruchten in een vergiet volledig ontdooien. Verwarm ze, net voor het opdienen, in een steelpan met 15 g suiker op zacht vuur. Laat 2 min. sudderen en zet van het vuur.
  5. Vorm met 2 eetlepels quenelles, schik op borden, werk af met het fruit en dien onmiddellijk op.
 

Kooktip

  • Vervang de bosvruchten door exotisch fruit (ook diepgevroren)
  • Giet de mousse in siliconevormen en laat opstijven in de diepvriezer. Haal de bevroren marquises uit de vorm en laat op de borden ontdooien in de koelkast.
  • Home
  • Recepten
  • Montélimarmarquise met lauwe rode vruchtenmoes