Zoek een recept

 

Monstertaart met chocolade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 120 g boter
  • 1 chocopasta
  • 200 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
  • 1 een snuifje zout
  • 120 g griessuiker
  • 4 L eieren op kamertemperatuur
  • 1 snoepjes voor de versiering : Draculatanden, zure ringen, veters, Smarties, enz
  • 12 cl volle melk
  • 80 g zelfrijzende bloem
  • boter voor de vorm
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  3. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm op een zacht vuur. Wanneer de boter begint te smelten, voeg je de chocolade toe en laat je die wat smelten. Neem de pot van het vuur, laat 1 min. staan en meng dan met de garde tot het mengsel glad is.
  4. Doe er de bloem bij, het snuifje zout en de suiker. Meng goed, voeg dan, één voor één, de eieren toe en meng telkens. Ten slotte voeg je de melk toe en meng je goed.
  5. Smeer de wand van een diepe, ronde taartvorm in met boter en leg een op maat gesneden stuk bakpapier op de bodem. Giet er het beslag in en bak de taart 25 min. in de oven.
  6. Laat 15 min. rusten, neem de taart uit de vorm en smeer er een dun laagje chocopasta op (terwijl de taart nog lichtjes warm is). Laat volledig afkoelen.
  7. Maak met de snoepjes een griezelig monsterhoofd op de taart, zoals op de foto of nog gruwelijker!
 

Kooktip

Je taart zal ’s anderendaags nog lekkerder zijn (als je kan wachten …). In dit geval smeer je er de chocopasta op wanneer ze koud is en versier je ze net voor het opdienen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt