Zoek een recept

 

Mojo Verde

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 à 6 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 10 cl olijfolie
  • 8 takjes bladpeterselie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • zout
 

Bereiding

  1. Giet de olijfolie in een maatbeker. Voeg de geperste knoflookteentjes toe, de peterselieblaadjes, de azijn, de komijn en het zout. Mix tot een homogene saus en breng op smaak.
  2. Serveer op kamertemperatuur met op de barbecue geroosterde varkensbrochettes of –koteletten.
 

Kooktip

  • Ook lekker met aardappelen in de schil, vis, enz.
  • Je kan de peterselie vervangen door koriander of de 2 kruiden mengen.
  • Wanneer je de mojo vooraf bereidt, dek de saus dan af met vershoudfolie en zorg dat de folie kleeft aan de oppervlakte om oxidatie te voorkomen. Neem 20 min. voor het opdienen uit de koelkast.