Zoek een recept

 

Mojitotrifle

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 g Easy suiker (ultrafijne griessuiker)
  • 3 eierdooiers "365"
  • 100 g griessuiker "365"
  • 16 lange vingers Delhaize
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel maïzena
  • munt voor de afwerking
  • 1 eetlepel muntsiroop Bio
  • 5 cl rietsuikersiroop
  • 20 cl room "365"
  • 50 cl volle melk 365
  • 5 cl witte rum
 

Bereiding

  1. Breng de melk aan de kook. Haal dadelijk van het vuur en verwijder het vel dat zich gevormd heeft.
  2. Klop de eierdooiers met de griessuiker en Maïzena en giet er al roerend de kokende melk geleidelijk aan bij. Giet terug in de pan en verwarm op laag vuur. Roer tot de saus bindt. Giet in een kom en laat, af en toe roerend, afkoelen.
  3. Meng de rum, rietsuikersiroop en het sap van ½ limoen. Halveer de lange vingers en dompel elk stukje, één voor één, in het siroopmengsel. Plaats ze, één voor één, tegen de wanden van 4 brede glazen (of gewoon op de bodem)
  4. Rasp de schil van 1 limoen fijn en pers deze limoen uit. Voeg dit alles aan de eierroom toe en meng. Verdeel over de 4 glazen, dek af met cellofaan en laat enkele uren rusten in de koelkast (voor het opstijven van de room en het mals worden van de koekjes).
  5. Voor het opdienen: Klop de room lobbig in een koude kom. Voeg de Easy suiker en de muntsiroop toe.
  6. Verdeel de room over de glazen, werk af met een schijfje limoen en muntblaadjes.
  7. Dien fris op met lange lepels om alle lagen in één keer te kunnen proeven.
 

Kooktip

  • Voeg enkele druppels groene voedingskleurstof aan de slagroom toe.
  • De Biosiroop van Delhaize is ideaal voor dit dessert (vermijd siropen die naar muntsnoepjes smaken, ze verknoeien deze bereiding).