Zoek een recept

 

Minismoothies van komkommer en pinchos van gemarineerde rivierkreeftjes

Ingrediënten voor 6 personen

  • 0,5 eetlepel chili sauce sweetened (Thais gamma Delhaize)
  • 6 grote muntblaadjes + voor de afwerking
  • 1 komkommer
  • 0,5 limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 125 g plattekaas
  • 0,5 schaaltje rivierkreeftenvlees
 

Bereiding

  1. Meng het sap van de halve limoen, de zoete pikante saus en de rivierkreeften. Dek af en laat minstens 1 uur marineren.
  2. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes en doe ze in mixerbeker. Voeg de muntblaadjes toe, de kaas, de olie, peper en zout. Mix tot een glad mengsel en breng op smaak. Zet koel weg tot net voor het serveren.
  3. Verdeel de komkommersmoothie over 6 glaasjes. Maak minibrochettes van de rivierkreeften en leg ze op de glaasjes. Werk af met kleine muntblaadjes en serveer.
 

Kooktip

Gebruik een kleine trechter voor het vullen van smalle glaasjes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Minismoothies van komkommer en pinchos van gemarineerde rivierkreeftjes