Zoek een recept

 

Miniclafoutis met kerstomaten en garnalen

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 250 g kleine kerstomaten
  • 150 g kleine roze garnalen
  • 30 g bloem
  • 1 noot boter
  • 12 basilicumblaadjes (ter versiering)
  • 1 handvol basilicumblaadje
  • peper en zout
  • 25 cl lichte verse room
  • 3 eieren
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Smeer 12 minisoufflékommetjes in met boter.
  3. Halveer de kerstomaten, meng met garnalen en fijngehakte basilicum. Verdeel over de kommetjes.
  4. Meng de bloem en 1 ei met de garde. Voeg de overige eieren en room toe; breng op smaak met peper en zout. Giet in de kommetjes.
  5. Bak 15 min. in de oven.
  6. Dien warm of koud op, versierd met een basilicumblaadje.
 

Kooktip

  • Je kan de garnalen vervangen door gebakken spekreepjes of door gerookte zalm.
  • Je kan deze miniclafoutis gemakkelijk opwarmen in de microgolfoven.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt