Zoek een recept

 

Minibrochettes met gegrilde scampis en saus van avocado en limoen

Ingrediënten voor 13 stuks

  • 1 zakje diepgevroren scampi’s "365"
  • gemalen pili-pili
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rijpe avocado
  • 10 cl room "365"
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Pel de ontdooide scampi’s. Meng met olijfolie en pili-pili. Zet apart.
  2. Doe de in blokjes gesneden avocado, de room, het limoensap, zout en peper in de mengbeker van de mixer. Mix tot een homogene en smeuïge saus.
  3. Bak de scampi’s kort goudbruin in een grote pan op vrij hoog vuur.
  4. Steek per 2 op lange houten prikkers.
  5. Dien op met de avocadobereiding als dipsaus.
 

Kooktip

  • Koop guacamole (in de groente- en fruitafdeling): minder stijlvol, maar tijdbesparend.
  • Koop bij voorkeur Hass avocado’s (donkere en korrelige schil).
  • Home
  • Recepten
  • Minibrochettes met gegrilde scampis en saus van avocado en limoen