Zoek een recept

 

Mini-sandwiches met buffelmozzarella

Ingrediënten voor 4 personen

  • scheutje balsamico-azijn
  • 1 pakje basilicum (bio)
  • 1 bokaaltje gedroogde tomaten
  • 2 bol van 250 g Garafalo Mozzarella di Bufala AOP
  • fleur de sel
  • 3 eetlepels fruitige olijfolie (extra vierge)
  • 6 miniciabatta's
  • peper van de molen
  • 3 takjes platte peterselie
  • 0,5 radicchio
 

Bereiding

  1. Snijd de mozzarella in dikke plakken.
  2. Laat 4 gedroogde tomaten uitlekken en snijd ze in kleine blokjes. Snipper 5 basilicumblaadjes fijn. Knip de blaadjes van de peterselie af. Snij de radicchio in dunne repen.
  3. Meng in een schaal de olijfolie met de balsamicoazijn, de tomatenblokjes en de basilicum tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de ciabatta’s doormidden en toast ze lichtjes.
  5. Leg op elk bord een stuk brood. Leg er een beetje radicchio, peterselieblaadjes en plakken mozzarella op en lepel er wat van de vinaigrette over.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt