Zoek een recept

 

Mini kaasflans met bieslook

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 afgestreken eetlepels Bio bloem
  • een noot boter
  • 3 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 4 eieren
  • 200 g kaas "Le petit Lathuy" Bioferme
  • peper en zout
  • 40 cl volle biomelk
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Gebruik de garde om de bloem geleidelijk aan te mengen met de melk. Voeg de eieren en de bieslook toe, roer goed. Kruid met peper en weinig zout.
  3. Smeer 6 individuele soufflékommetjes in met een beetje boter. Verdeel de lichtjes geschraapte en in kleine blokjes gesneden kaas over de kommetjes. Giet er het eimengsel bovenop. Plaats de kommetjes in een grote ovenschotel en giet daar warm water in tot op ¾ hoogte van de kommetjes.
  4. Zet 20 min. in de oven.
  5. Serveer de warme flans in of uit de kommetjes. Geef er een slaatje bij.
 

Kooktip

De flans kan je gemakkelijk opwarmen in de microgolfoven.