Zoek een recept

 

Minestrone van fruit met olijfolie en basilicum

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 aardbeien, steeltjes eraf, in 4 gesneden
  • 6 abrikozen, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 bakje (125 g) bosbessen
  • 1 bakje (125 g) frambozen
  • 1 banaan, gepeld, in blokjes gesneden
  • een scheutje olijfolie
  • enkele blaadjes basilicum, versneden
  • 2 kiwi’s, geschild, in blokjes gesneden
  • 1 mango, geschild, ontpit, in blokjes gesneden
  • 100 g rietsuiker
  • sap van 2 limoenen
  • 4 dl sinaasappelsap
  • 100 g witte druiven zonder pit, in 2 gesneden
 

Bereiding

  1. Laat in een steelpannetje het sinaasappelsap met de rietsuiker inkoken tot 2/3 van het volume, gedurende ongeveer 5 minuten. Het resultaat is een ‘reductie’.
  2. Voeg dan het limoensap toe aan deze reductie.
  3. Meng in een slakom de aardbeien met banaan, mango, abrikozen, kiwi’s, druiven, bosbessen en frambozen.
  4. Giet de reductie bij de vruchten.
  5. Schep dit in kommetjes of diepe borden. Giet er een scheutje olijfolie over en bestrooi met het versneden basilicum.
 

Kooktip

  • Smaakt verrukkelijk met geroosterd briochebrood
  • Observeer bij aanvang de markering die de vloeistof achterlaat rondom op de binnenkant van de steelpan. Gebruik dit als referentie om in te schatten hoeveel vloeistof al verdampt is.
  • De voedingswaarde: Dit dessert, uitsluitend uit fruit samengesteld, geeft je 2 van de 5 porties die je dagelijks zou moeten verbruiken. Het is rijk aan voedingsvezels, vitamine C en antioxidanten en arm aan vetten.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 298 kcal, Eiwit: 3 g, Totale vetstoffen: 2,7 g, Koolhydraten: 65,5 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Minestrone van fruit met olijfolie en basilicum