Zoek een recept

 

Minestrone

Video aanwezig

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 wortelen
  • 1 knolraap
  • 0,25 knolselder
  • 2 stengels selder
  • 125 g champignons
  • 15 kerstomaatjes
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 135 g witte bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 100 g horentjes
  • enkele takjes tijm
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 l water
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 1 kleine courgette
 

Bereiding

  1. Snijd de courgette, de wortelen, de knolraap en de twee seldersoorten in kleine blokjes (‘brunoise’ voor de kenners).
  2. Breng het water aan de kook met de blokjes gepelde tomaten. Voeg er de groentebrunoise aan toe en de gevogeltebouillonblokjes.
  3. Laat de spekjes en de fijngesneden champignons bruin bakken in een steelpan met de olijfolie. Voeg ze toe aan de soep, samen met de horentjes en de tijm. Laat 5 min sudderen. Voeg er nadien de doormidden gesneden kerstomaatjes aan toe en de afgespoelde en uitgelekte witte bonen. Laat nog 3 min doorkoken.
  4. Strooi er tijm over en dien warm op.
 

Kooktip

Minestrone is de ideale soep om de 'leftovers' van je groenten te gebruiken: erwten, broccoli, courgette, wortel, champignons, raap, knolselder ...
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 204 kcal, Vetstof: 6 g, Koolhydraten: 11 g, Vezels: 13 g, Eiwit: 19 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt