Zoek een recept

 

Mimosasalade met gerookte zalm

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 dikke koffielepel mosterd met dragon
  • 1 bokaal artisjokharten op water (210 g, uitgelekt gewicht)
  • 6 eieren
  • enkele stengels bieslook
  • 200 g gerookte zalm in sneetjes
  • 8 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 4 eetlepels wijnazijn
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze
 

Bereiding

  1. Leg de eieren in een steelpan, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken vanaf dan 9 min. kooktijd. Giet ze af en laat ze lang schrikken onder koud water.
  2. Giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout, voeg de mosterd en de olie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
  3. Verdeel de gerookte zalm over de borden en voeg de in 4 gesneden artisjokharten toe en ook wat sla. Pel de hardgekookte eieren en snij ze doormidden.
  4. Plet de eiwitten en eigelen afzonderlijk fijn met een vork. Verdeel over de borden.
  5. Serveer koel en dien de vinaigrette apart op. Werk af met bieslook.
 

Kooktip

Let op de kooktijd van hardgekookte eieren; van te lang gekookte eieren wordt het wit taai en het geel droog en groenachtig.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt