Zoek een recept

 

Millefeuille van avocado met krab en tomatensalsa

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 g boter
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander of bieslook
  • 1 doosje krabvlees (150 g, uitgelekt nettogewicht)
  • 1 limoen
  • ½ of ¼ rode ui (afhankelijk van de grootte)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels room
  • tabasco
  • 1 tomaat
  • 2 vellen brickdeeg
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de bakplaat uit. Snij de vellen brickdeeg in 8 om 16 driehoeken te bekomen. Smeer ze lichtjes in met gesmolten boter en leg ze per 2 op elkaar. Plaats de 8 dubbele driehoekjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak 5 min. in de oven tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
  2. Pers de limoen uit en bewaar het sap.
  3. Onpit de tomaat en snij in heel kleine blokjes. Hak de rode ui fijn. Doe tomaten en ui in een kom, voeg de koriander of bieslook toe, alsook 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel limoensap, zout en peper, Kruid volgens smaak met Tabasco. Meng goed.
  4. Mix het avocadovlees met het limoensap (hoeveelheid volgens smaak) en de room. Kruid met peper en zout. Laat het krabvlees uitlekken en verkruimel een beetje.
  5. Maak de millefeuilles rechtstreeks op de borden: begin met een dubbele driehoek brickdeeg, bestrijk met een beetje avocadoroom, verdeel hierover krabvlees, plaats een tweede dubbele driehoek brickdeeg hierop en herhaal nog tweemaal. Eindig met een dubbele driehoek.
  6. Schik hierrond de tomatensalsa, werk af met een beetje koriander of bieslook en dien onmiddellijk op.
 

Kooktip

Alle bestanddelen van de millefeuille kunnen op voorhand bereid worden, maar schik ze net voor het opdienen op elkaar zodat het brickdeeg krokant blijft.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Millefeuille van avocado met krab en tomatensalsa