Zoek een recept

 

Millefeuille chocolade-framboos

Ingrediënten voor 4 personen

  • 40 g boter
  • 250 g (diepgevroren) frambozen
  • 4 vellen filodeeg
  • 3 theelepels gearomatiseerde suiker met citroen
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 12 kleine meringues
  • 50 g pure chocolade
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C – gas 6.
  2. Rasp de chocolade.
  3. Strijk 1 vel filodeeg in met gesmolten boter. Bestrooi met geraspte chocolade. Leg daarop een vel filodeeg dat beboterd is aan beide kanten. Bestrooi met geraspte chocolade. Snij in zes gelijke vierkanten.
  4. Herhaal met de andere vellen filodeeg, zodat je 24 vierkanten krijgt. Leg de stukken deeg op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Zet 10 min. in de oven of tot het deeg goudgeel is. Laat afkoelen uit de oven.
  5. Meng de yoghurt snel met 8 grof verkruimelde meringues en 1 eetlepel gearomatiseerde suiker met citroen. Voeg de ontdooide frambozen toe en meng snel.
  6. Leg net voor het serveren een filovierkant op elk bord, doe er wat frambozencrème op met een spuitzak. Bedek met een filovierkant en wat frambozenyoghurt.
  7. Dek af met een filovierkant en doe hetzelfde met de overige ingrediënten. Versier de borden met stukken meringue en gearomatiseerde suiker met citroen.
 

Kooktip

Filodeeg is een uiterst dun deegvel dat men rond de Middellandse Zee gebruikt voor bladerdeeggebak. De naam komt van het Griekse phyllon, dat blad betekent. Stel de vellen niet te lang bloot aan de lucht, want ze drogen snel uit en worden bros.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 473 kcal, Eiwit: 8,2 g, Totale vetstoffen: 25,6 g, Koolhydraten: 52;3 g