Zoek een recept

 

Millefeuille

Geniet van dit recept van Wout Bru

Wout Bru is geboren te Beerse in 1969. Hij heeft een ster in de Michelin gids van 2012 en zijn restaurant “Maison Bru” bevindt zich te Eygalière, Frankrijk. Herbeleef het Cooking Event Untitled-2_03

Ingrediënten voor 2 personen

  • 0,25 vel bladerdeeg
  • bloemsuiker
  • 4 meringues
  • 4 zandkoekjes boter isigny Taste of Inspirations
  • munt
  • 120 g rood fruit of seizoensfruit
  • 75 eetlepels suiker
  • 125 g boter
  • 3 eieren
  • 3 citroenen
 

Bereiding

  1. Citroenen persen en ondertussen de boter zachtjes laten smelten, suiker en citroensap toevoegen en goed mengen, vervolgens de eieren 1 per 1 toevoegen en al roerend garen (tot het kookpunt brengen), giet vervolgens de mengeling in een schaaltje, doe er een folietje over en laat afkoelen in de frigo.
  2. Bladerdeeg prikken, met bloemsuiker bestrooien en afbakken op 200°C, gedurende 10 minuten. Omdraaien, bestrooien met poedersuiker en verder afbakken op 200°C, gedurende 3 minuten. Laten afkoelen op een rooster, portioneren in rechthoekjes van ongeveer 2 cm op 8 cm.
  3. Citroencrème in een spuitzak scheppen.
  4. De zandkoekjes verbrijzelen tot een crumble, idem met de eiwitmeringues.
  5. De strookjes bladerdeeg bestrijken met de citroencrème, daarop vervolgens wat fruit, afwerken met de crumble en de eiwitkrokantjes, facultatief nog wat scheutjes van limoencress, citroenmelisse of munt.
 

Wijntip

Late Harvest 2008