Zoek een recept

 

Met kruiden gemarineerde calamaris

Ingrediënten voor 6 personen

  • 10 cl citroensap
  • 1 zakje diepgevroren, schoongemaakte inktvistubes (750 g)
  • 6 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander
  • 2 knoflooktenen
  • 4 lente-uitjes
  • 15 cl olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Laat de inktvis ontdooien en snij in fijne ringetjes. Leg ze in een grote kookpot met kokend water en reken 1 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet ze af en spoel ze overvloedig onder koud water.
  2. Giet het citroensap en de olie in een kom. Voeg de peterselie toe, de koriander, het basilicum, de fijngesnipperde uitjes (witte + 2/3 van het groene deel) en de geperste knoflookteentjes. Doe er de inktvisringetjes bij, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  3. Dek af en laat 12 uur in de koelkast marineren.
  4. Serveer als voorgerecht met salade, maar ook als tapa, antipasti of als buffetgerecht.
 

Kooktip

Neem de bereiding 15 min. op voorhand uit de koelkast, zo wordt de olijfolie terug vloeibaar.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt