Zoek een recept

 

Meloensalade met komkommer en koriander

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 chilipeper
  • 4 eetlepels druivenpitolie
  • gemengde groene salade
  • 1 komkommer
  • 1 bosje koriander
  • 1 meloen
  • peper en zout
  • sap en geraspte schil van 1 limoen
 

Bereiding

  1. Schil de meloen en de komkommer, snijd ze in blokjes.
  2. Snipper de koriander. Halveer de chilipeper. Verwijder zaadjes en zaadlijsten, snijd het pepertje fijn.
  3. Maak een vinaigrette van het limoensap, de geraspte limoenschil en de druivenpitolie, kruid met peper en zout.
  4. Meng alle ingrediënten met de gemengde sla tot een mooie salade. Serveer met brood naar keuze.
 

Kooktip

Een eetlepel gekristalliseerde gember zorgt voor extra smaak!