Zoek een recept

 

Meloengranité met cake en mascarponemousse

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • 1 stuk cake
  • 250 g mascarpone
  • 1 meloen
  • 1 bosje munt
  • 2,5 dl opgeklopte room
  • 1 vanillestokje
 

Bereiding

  1. Schil de meloen en verwijder de zaadjes. Mix het vruchtvlees en laat uitlekken.
  2. Zet het uitgelekte vruchtvlees in de vriezer en laat opstijven – roer af en toe om.
  3. Meng de mascarpone, de room, de uitgeschraapte vanillestok en de bloemsuiker onder elkaar.
  4. Steek met een dresseerring rondjes uit de cake, schep er wat granité bij, dresseer met enkele quenelles mascarponemousse en werk af met een beetje munt.
 

Kooktip

Weinig tijd? Gebruik voor het invriezen een grote platte schaal, dat versnelt de invriestijd.