Zoek een recept

 

Mediterrane bladerdeegtaart

Ingrediënten voor 4 personen

  • fleur de sel
  • 6 eetlepels groene olijventapenade
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 250 g kerstomaatjes
  • 4 lente-uitjes
  • peper van de molen
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 blikje sardines zonder graten
  • 6 takjes verse tijm
  • 4 eetlepels tomatenpuree
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het deeg uit en doorprik het met een vork.
  3. Besmeer met de groene olijventapenade. Bestrooi met de tomatenpuree en de kappertjes.
  4. Verwijder de wortels van de lente-uitjes en hak in fijne schijfjes. Verdeel over het deeg.
  5. Was de tomaten, verwijder het kroontje en leg op het deeg.
  6. Rits de tijm van de takjes en bestrooi over het geheel. Breng op smaak met peper en zout en zet 10 minuten in de oven.
  7. Laat de sardines uitlekken, snij ze in stukjes en verdeel ze over de taart. Zet nog ongeveer 10 minuten in de oven.
 

Kooktip

  • Dien warm of koud op met een groene salade.
  • Een gezond extraatje: Ook al is deze taart niet vetarm, toch bevat ze kwaliteitsvetten, heel weinig verzadige vetzuren, veel mono-onverzadigde vetzuren (zoals in de mediterrane keuken), en zelfs enkele omega 3-vetzuren van de sardines.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 355 kcal, Eiwit: 11,5 g, Totale vetstoffen: 23 g, Koolhydraten: 26 g