Zoek een recept

 

Mechelse koekoek met rozemarijnaardappelen

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 citroen
  • 1 zakje groene sla
  • 4 kippenbouten van Mechelse koekoek
  • 4 knoflookteentjes, gehakt
  • kruidenmayonaise
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 kg Ratte-aardappel
  • 1 takje rozemarijn
  • 20 zwarte olijven
 

Bereiding

  1. Maak de aardappelen goed schoon.
  2. Spoel de koekoeksbouten, dep ze af en wrijf ze in met peper en zout.
  3. Schik de bouten samen met de aardappelen, rozemarijn, olijven, knoflook en citroen in een ovenschaal met olijfolie.
  4. Bak in een voorverwarmde oven van 190 graden gedurende 35 minuten.
  5. Plaats de schotel vervolgens onder de grill totdat de koekoek een krokant korstje heeft.
  6. Serveer op de borden met groene slablaadjes en een toefje kruidenmayonaise.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt