Zoek een recept

 

Marokkaanse pannenkoek met geitenkaas en honing

Ingrediënten voor 4 personen

  • honing
  • 55 g bloem
  • 200 g griesmeel
  • 1 theelepel droge gist
  • 4 cl halfvolle melk
  • 1 ei, losgeklopt
  • zachte geitenkaas
  • sprietje bieslook
  • 2 eetlepels boter
 

Bereiding

  1. Verwarm de melk lauw en los er de gist in op.
  2. Meng de bloem met het griesmeel. Voeg de lauwe melk en het ei toe, onder voortdurend roeren. Roer tot het deeg mooi glad is. Laat het ongeveer 1 uur rusten.
  3. Bak de pannenkoek in wat boter op een zacht vuur aan één kant.
  4. Verkruimel de geitenkaas over de pannenkoek en dien op met honing. Versier met fijngesneden bieslook.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 484 kcal, Eiwit: 18,7 g, Vetstof: 18,6 g, Koolhydraten: 60,2 g
  • Home
  • Recepten
  • Marokkaanse pannenkoek met geitenkaas en honing