Zoek een recept

 

Macceroni à la caprese

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 5 cl olijfolie
  • 1 bussel basilicum
  • peper en zout
  • 300 g maccheroni
 

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in gezouten kokend water volgens de kooktijd op de verpakking.
  2. Snij ondertussen de tomaten horizontaal in 2, ontpit en snij in blokjes. Snij de mozzarella in kleine blokjes en doe alles in een grote kom. Voeg het gehakte basilicum toe en de olijfolie, kruid bij met peper en zout.
  3. Giet de pasta af in een vergiet en doe meteen in de kom. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  4. Dien meteen op om ten volle van het warm/koud contrast te kunnen genieten.
  5. Zet balsamicoazijn op tafel, zodat elkeen naar eigen smaak kan toevoegen.
 

Kooktip

Als je nog wat over hebt, voeg dan balsamicoazijn of citroensap toe en zet in de koelkast. 's Anderendaags ook koud heel lekker.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt