Zoek een recept

 

Macaroni met chorizo

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 350 g macaroni "365"
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 g passata
  • 120 g sneden gekookte ham
  • 80 g zachte chorizo in plakjes
  • zout
 

Bereiding

  1. Leg de eieren in een steelpan met koud water, breng aan de kook en reken dan 9 min. kooktijd, schrik ze in koud water.
  2. Doe de olie, de passata en zout in een stoofpan, laat zacht sudderen gedurende een vijftiental min.
  3. Breng ondertussen licht gezouten water in een grote kookpot aan de kook en kook er dan de macaroni "al dente" in.
  4. Snij de ham en de chorizo in kleine vierkanten. Pel de hardgekookte eieren en hak ze grof.
  5. Giet de gare rigatoni af en voeg toe aan de saus (van het vuur). Voeg de ham toe, de chorizo en de eieren, meng goed en serveer met geraspte gruyère.
 

Kooktip

Knip de plakjes chorizo in vierkantjes met een schaar, da’s makkelijker dan met een mes.