Zoek een recept

 

Maatjessalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 handvol spinazie
  • 1 Granny Smith- appel (voor de vinaigrette)
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 0,5 limoen, geperst
  • 2 dl slaolie
  • 4 maatjes
  • 1 Granny Smith-appel
  • 2 lente-uitjes
  • 25 g jonge spinaziescheuten
  • 50 g radijsscheuten
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 krulsla
 

Bereiding

  1. Voor de vinaigrette: haal het klokhuis uit de Granny Smith en snij de appel in grove stukken. Meng met de olie, de rijstazijn, het limoensap en een handvol spinazie om een gladde massa te verkrijgen. Kruid met peper en zout.
  2. Voor de salade: snij de lente-ui en de Granny Smithappel in fijne plakjes. Snij de maatjes in stukken.
  3. Meng de krulsla, de tuinkers, de radijzen en de spinaziescheuten.
  4. Schik de salade op een bord, werk af met appel, lente-ui en maatjes en serveer met de vinaigrette.
 

Kooktip

De spinaziescheuten geven een mooie groene kleur aan de vinaigrette.

 

Wijntip

Sauvignon de Touraine 2012

Aromatische weelderigheid. De neus wordt gekenmerkt door de knop van zwarte bes en witte bloemen, de mond is fruitig.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 636 kcal, Eiwit: 15,8 g, Vetstof: 59,1 g, Koolhydraten: 7,8 g