Zoek een recept

 

Maaltijdsoep van de visser

Ingrediënten voor 4 personen

  • 330 g aardappelen
  • 15 cl droge witte wijn
  • 150 g gepelde roze garnalen
  • 1 knoflookteentje
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 venkelknol
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 300 g visfilets (roodbaars, pangasius, enz)
 

Bereiding

  1. Fruit de fijngesnipperde ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
  2. Voeg na 5 min. het geperste knoflookteentje toe en de fijngesneden venkel (bewaar het groene loof). Meng 2 min., voeg dan de in kleine blokjes gesneden aardappelen toe, evenals de tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden. Meng 1 min., doe er de witte wijn bij, 50 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en het saffraanpoeder. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur met het deksel op de pot.
  3. Voeg de in blokjes gesneden vis toe en laat nog 3 min. zacht koken. Doe er dan de garnalen bij, meng en neem van het vuur.
  4. Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met het geciseleerde venkelloof.
 

Kooktip

Neem geen kabeljauw voor dit recept: deze vis valt gemakkelijk in stukjes uiteen tijdens het koken.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt