Zoek een recept

 

Maaltijdsoep met kip en kerrie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aardappelen (250 g)
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 dikke wortel
  • gehakte verse koriander
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
  • 350 g kipfilet
  • 1 pakje kokosmelk (20 cl)
  • peper en zout
  • 3 stengels groene selder
  • 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes
 

Bereiding

  1. Snij de wortel in halve schijfjes, de aardappelen (geschild) in kleine blokjes en de selder in dunne plakjes.
  2. Snij de kipfilets in kleine blokjes. Verwarm de olie in een stoofpot en bak er de kip en de spekreepjes in op een vrij hoog vuur. Voeg de groenten en het kerriepoeder bij het bruingebakken vlees, meng gedurende 2 min., voeg 1 l water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 15 min. op een zacht vuur sudderen.
  3. Neem de stoofpot van het vuur, laat 2 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak (het papier zal het vet absorberen) en verwijder dan het papier.
  4. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met fijngehakte koriander en dien heel warm op met naanbrood.
 

Kooktip

Kan ook met vis in plaats van kip: voeg de vis pas op het einde toe, samen met de kokosmelk.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt