Zoek een recept

 

Maaltijdsoep met chili

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • cheddar om erbij te serveren
  • 0,5 koffielepel chilipoeder
  • 1 cupje tomatenpuree (70 g)
  • 1 eetlepel gehakte verse koriander
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 1 koffielepel gemalen koriander
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje rode bonen (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 250 g rundergehakt niet bereid
  • 1 ui
  • 1 vetarm bouillonblokje
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een stoofpot. Bak er de gehakte ui en het rundergehakt in aan. Roer en breek het vlees in kleine stukjes met behulp van een spatel.
  2. Voeg, wanneer alles mooi bruingebakken is, het geperste knoflookteentje en de specerijen toe, meng 1 min., doe er de gepelde tomaten bij. Vul het lege blik met warm water en voeg het water toe aan de bereiding. Doe dit 3 x. Doe er de verkruimelde bouillonblokjes en de tomatenpuree bij, zet een deksel op de pot en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
  3. Giet de rode bonen af, spoel ze goed onder koud water en voeg ze toe aan de bereiding. Laat nog 2 min. sudderen.
  4. Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte koriander toe.
  5. Serveer heel warm met grofgeraspte cheddar en knapperig brood.
 

Kooktip

Zet ook het flesje Tabasco op tafel: de liefhebbers van pikant kunnen zelf enkele druppels toevoegen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt