Zoek een recept

 

Luikse wafels

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 18 g verse gist
  • 7 cl melk
  • 200 g tarwebloem voor fijngebak
  • een snuifje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 100 g boter + voor het bakken
  • 115 g parelsuiker
 

Bereiding

  1. Los de gist op in de lauwe melk, meng goed.
  2. Meng de bloem, het zout en de vanillesuiker in een grote kom.
  3. Maak een kuiltje in het midden en giet er de gesmolten boter in, de melk met de gist en het losgeklopte ei.
  4. Meng goed met een soepele spatel tot een glad deeg. Dek het beslag af met een doek en laat gedurende 30 min. op een warme plaats rijzen.
  5. Breng het wafelijzer op een middelmatige temperatuur. Roer de parelsuiker met een spatel onder het beslag om alles goed te mengen. Verdeel in 8 bolletjes.
  6. Bestrijk het midden van de platen met wat gesmolten boter en leg er 2 bolletjes in. Bak 3 à 4 min. maximum. Bak de 8 wafels op deze manier.
  7. Serveer bij voorkeur warm.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt