Zoek een recept

 

Luikse koffie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 chocolade koffiebonen
  • 25 g Easy suiker (ultrafijne griessuiker)
  • 5 cl pèkets (of cognac, of Amaretto)
  • 20 cl slagroom
  • 20 cl sterke koffie
  • 800 g vanille- en/of mokkaijs
 

Bereiding

  1. Zet, 30 minuten op voorhand, koffie zodat hij kan afkoelen. Plaats de serveerbekers in de diepvriezer en een kom met de mixerkloppers in de koelkast.
  2. Klop de room stijf in de koude kom en voeg de suiker toe.
  3. Schep het ijs met een lepel in de mixerbeker of de blender. Voeg de koffie en de pèket toe, laat snel draaien tot een glad en smeuïg mengsel.
  4. Verdeel over de berijmde glazen, bedek met room en versier met een chocolade koffieboon. Dien meteen op.
 

Kooktip

Het gaat sneller als je de bollen ijs meteen in de glazen doet en overgiet met koffie, maar het resultaat zal minder verfijnd zijn.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt