Zoek een recept

 

Linguine met kruiden

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g linguine
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 bosje basilicum
  • 12 salieblaadjes
  • 0,5 bosje platte peterselie
  • 2 knoflookteentjes
  • 70 g boter
  • 0,5 koffielepel pimentvlokken
  • 4 draaien van de molen met kruidenmengeling Pasta Rossa
  • zout
  • Parmezaanse kaas voor de afwerking
 

Bereiding

  1. Kook de linguine tot ze ‘al dente’ zijn in 2 liter gezouten water.
  2. Hak terwijl de linguine koken de knoflook, de rozemarijn, de basilicum, de platte peterselieblaadjes en de salie fijn.
  3. Laat de boter zachtjes smelten in een sauteerpan. Voeg de knoflook toe en laat een 3-tal min. fruiten op een zacht vuur. Voeg de kruiden, het zout en de pimentvlokken toe en laat nog 3 extra min. verder garen.
  4. Giet de pasta af wanneer deze gaar is en bewaar een beetje van het kookvocht. Giet het geheel (pasta + kookvocht) in de sauteerpan en laat 2 min. al roerend verder koken.
  5. Dien onmiddellijk op met geraspte Parmezaanse kaas.
 

Wijntip

Viré Clessé, Mâcon

Deze witte bourguignon, lichtgeel van kleur, is een ‘cru’ uit de streek rond Mâcon en bestaat enkel uit chardonnaydruif. Deze wijn verleidt met zijn mond vol gedroogd fruit (amandel) en peer (kweepeer).

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 508 kcal, Eiwit: 8,4 g, Vetstof: 18 g, Koolhydraten: 78,4 g