Zoek een recept

 

Limoentaart met meringues

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 5 of 6 limoenen
  • 4 eieren
  • 200 g griessuiker
  • meringues voor de afwerking (facultatief)
  • 1 rol zanddeeg
  • 25 cl verse room
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Bekleed een grote taartvorm met het zanddeeg en plooi de overtollige deegrand naar buiten zonder af te snijden. Prik de bodem enkele keren in met een vork. Bak 5 min. in de oven en snij dan het overtollige deeg af. Bak nog 5 min.
  3. Ondertussen: rasp de schil van 1 limoen fijn (bewaar in vershoudfolie). Pers het sap uit de limoenen, je hebt 20 cl nodig.
  4. Klop de eieren met de suiker met de mixer, voeg de room toe en het limoensap. Giet in de taartbodem en bak 30 min. (oven nu op th. 5 – 150°C). Laat volledig afkoelen.
  5. Dien fris op, bestrooid met de opzij gelegde limoenschil en versierd met de meringues.
 

Kooktip

  • Vermits zanddeeg fel krimpt tijdens de eerste bakminuten, is het beter dat je de rand niet afsnijdt van in het begin, anders kan de taartbodem te vlak zijn om te vullen met een vloeibare bereiding.
  • Variant: Vervang de limoen door citroen, sinaasappel of roze pompelmoes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt