Zoek een recept

 

Lichte auberginekaviaar

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 citroen
  • 2 dikke aubergines (ong. 400 g/stuk)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 4 takjes bladpeterselie
 

Bereiding

  1. Was en droog de aubergines, verwijder kroontje en steel, prik enkele keren in met een mes.
  2. Leg in een diepe schaal, dek af en laat 12 min. op 800 W koken in de microgolfven. Ze moeten vrij zacht zijn.
  3. Draai ze om, indien nodig, en laat nog 2 min. koken. Laat even afkoelen.
  4. Snij de aubergines overlangs in 2 en hol ze met een eetlepel uit. Doe het vruchtvlees in de kom van de hakmolen en voeg olie toe, citroensap naar eigen smaak, peterselieblaadjes, peper en zout.
  5. Mix tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Dien lauw of koud op bij gegrilde zalm (moten of brochettes). Ook lekker als mezzegerecht of bij het aperitief op geroosterd sesambrood.
 

Kooktip

  • Je kan de aubergines ook garen in de oven. Wikkel ze dan in aluminiumfolie en reken minstens 30 min. kooktijd.
  • Variant: Voeg er eventeel 1 geperst knoflookteentje aan toe en/of vervang de peterselie door koriander.