Zoek een recept

 

Lepelhapjes à la landaise

Reserveer dit recept voor
personen

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 schijfje ganzenlever van 40 g
  • 8 sneetjes gerookte eendenborst
  • 2 halve peren op siroop « Taste of Inspirations »
  • 8 blaadjes raketsla
We gaan ervan uit dat je ingrediënten zoals zout, peper, olie... al in je kast hebt staan. Daarom zitten ze niet bij in je reservatie. Je kan ze wel nog toevoegen voor je je reservatie afrondt.
 

Bereiding

  1. Verwijder het vet van de sneetjes eendenborst. Snij de ganzenlever in 8 driehoekjes en steek tussen de sneetjes. Schik in de lepels.
  2. Laat de peertjes uitlekken (bewaar 1 eetlepel siroop) en snij in kleine blokjes. Verdeel over de lepels.
  3. Meng de azijn met de eetlepel siroop.
  4. Werk elke lepel af met een slablaadje en een weinig saus. Dien dadelijk op.
 

Kooktip

  • Bij gebrek aan lepels: steek elk rolletje eendenfilet/ganzenlever met een groot blokje fruit op een tandenstoker en besprenkel met wat saus.
  • Variant: Vervang de peren door een rijpe mango. Pureer, in dit geval, 1 eetlepel vruchtvlees en meng met de azijn.

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt