Zoek een recept

 

Lentelamsragout

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 koffielepel gedroogd bonenkruid
  • 0,5 koffielepel gedroogde rozemarijn
  • 1 l kippenbouillon Delhaize (bereid met 2 blokjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kg lamsschouder (ontbeend) in blokjes
  • 8 nieuwe aardappelen
  • 1 ui
  • 1 soeplepel olijfolie
  • plukjes kervel voor de afwerking
  • 750 g primeurgroenten naar keuze
  • takjes peterselie voor de afwerking
  • 2 soeplepels tarwemeel
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook en laat lauw worden. Maak de ui schoon en snij hem in schijfjes. Pel de knoflook en hak fijn.
  2. Laat de blokjes lamsvlees 5 tot 10 minuten bruin aanbraden in hete olie. Voeg zout en peper toe en bestrooi met meel.
  3. Voeg de schijfjes ui toe en laat nog 5 minuten op matig vuur staan terwijl je herhaaldelijk roert.
  4. Neem alles met een schuimspaan uit de pan. Gooi het bakvet weg en leg het vlees en de ui opnieuw in de stoofpan. Voeg de gehakte look toe.
  5. Bestrooi alles met bonenkruid en rozemarijn. Meng en bevochtig beetje bij beetje met bouillon.
  6. Voeg het kruidentuiltje toe, dek af en laat nog 1 uur en 10 minuten koken op zacht vuur.
  7. Schil de aardappelen en bewaar ze in een slakom in de koelkast.
  8. Maak de groenten schoon: krab de wortelen en de rapen schoon en laat nog ½ cm loof over.
  9. Maak de sperziebonen schoon. Als de eerste kooktijd beëindigd is, voeg dan de groenten toe en eventueel de bouillon zodat alle ingrediënten net bedekt zijn.
  10. Laat nog 25 minuten met deksel koken op zacht vuur. Verwijder het kruidentuiltje. Versier de bereiding met peterselie en kervel en dien op in de stoofpan.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt