Zoek een recept

 

Lekkernij van witte chocolade met frambozen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 80 à 100 g frambozencoulis
  • cacaopoeder of chocoladekrullen
  • 16 frambozen
  • 30 cl room "365"
  • 150 g witte chocolade
 

Bereiding

  1. Plaats 1 uur op voorhand een kom en de kloppers van de mixer in de koelkast.
  2. Smelt de in stukjes gebroken chocolade in een steelplan au bain-marie. Haal van het vuur, voeg 15 cl room bij en roer glad Plaats de bodem van de steelpan in koud water.
  3. Verdeel de frambozen over de 4 coupes en giet er de coulis op.
  4. Klop in de koude kom de resterende 15 cl room stijf. Roer er langzaam de gekoelde chocoladeroom door. Schep in de coupes, dek af met cellofaan en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  5. Bestrooi, voor het opdienen, met cacaopoeder of chocoladekrullen.
 

Kooktip

  • Gebruik een spuitzak zonder spuitmond om de mousse in hoge glazen te serveren.
  • Variant: Vervang de frambozen door een rijpe mango: pureer de helft van het vruchtvlees (zonder suiker toe te voegen) en snij de rest in blokjes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt