Zoek een recept

 

Lassi met fruit en honing

Ingrediënten voor 1 stuks

  • 100 g vers fruit naar keuze (nettogewicht)
  • 125 g volle natuuryoghurt (Bulgaarse)
  • 1 snuifje gemalen kaneel of gember
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • verse munt, geroosterde geschaafde amandelen of pistachenoten (facultatief)
 

Bereiding

(ingrediënten voor 1 glas)

  1. Giet de yoghurt in de beker van de mixer (of van de blender). Vul het lege potje met koud water, giet het water ook bij in de beker, voeg het in stukken gesneden fruit toe, de honing en de gekozen specerij. Mix tot een gladde en smeuïge drank.
  2. Serveer meteen, eventueel bestrooid met pistachenoten of amandelen, en/of versierd met munt.

Tip:
Afhankelijk van eigen smaak en het seizoen, kunnen praktisch alle soorten fruit in deze bereiding: mango, banaan, kiwi, perzik, rode vruchten, nectarine, heel rijpe peer, enz.

 

Kooktip

Afhankelijk van eigen smaak en het seizoen, kunnen praktisch alle soorten fruit in deze bereiding: mango, banaan, kiwi, perzik, rode vruchten, nectarine, heel rijpe peer, enz.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt