Zoek een recept

 

Lasagne van zalm en courgettes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 zakje courgettes (diepvries)
  • 1 eetlepel dragon (diepvries)
  • 2 eetlepels gegrilde pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper & zout
  • 1 eetlepel tapenade (versafdeling)
  • 2 zalmfilets (diepvries)
 

Bereiding

  1. Rooster de courgettes in een beetje olijfolie in de grillpan. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
  2. Snijd de ontdooide zalmmoten in dunne schijven. Laat ze marineren in een weinig olijfolie en de dragon. Voeg peper en zout toe.
  3. Meng de tapenade met een eetlepel olijfolie.
  4. Wissel een laag courgettes af met een laag zalm. Herhaal dit drie keer. Werk af met de tapenade en de pijnboompitten.
 

Kooktip

Om alle goede eigenschappen (vitamines, mineralen) te behouden, kies je voor een snelle bereiding in de microgolfoven, in de stomer (om de authentieke smaak en textuur te behouden) of in de wok om de smaken tot hun recht te laten komen. Drie bereidingswijzen waarbij geen vetstoffen toegevoegd moeten worden.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 205 kcal, Koolhydraten: 2,8 g, Totale vetstoffen: 16,1 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt