Zoek een recept

 

Lasagne Sole d’Italia

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g Parijse champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 800 g bereide tomatensaus Basilico
  • 25 cl lichte verse room
  • 14 verse lasagnevellen
  • 10 sneden beenham 365
  • 50 g geraspte parmesaan
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op T°6 - 180°C.
  2. Snij de champignons in plakjes en stoof ze onder gesloten deksel in een grote braadpan met de olie.
  3. Bak ze dan, zonder deksel, op hoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
  4. Meng de tomatensaus met de room. Verdeel een beetje van deze saus over de bodem van een ovenschaal en leg er 2 lasagnevellen op.
  5. Overgiet met saus, bedek met ham en bestrooi met enkele champignons.
  6. Leg er 2 lasagnevellen op en herhaal tot de ingrediënten opgebruikt zijn, eindig met een laag lasagnevellen.
  7. Schep er de resterende saus over, bestrooi met parmezaan en bak 25 min in de oven.
  8. Serveer heel warm met een salade en knapperig brood.
 

Kooktip

Voeg vooral geen zout toe: de ham en de bereide saus bevatten er al voldoende!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt