Zoek een recept

 

Lasagne met groenten en feta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 g geraspte gruyère
  • 500 g juliennegroenten "365"
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel tijm
  • 680 g Passata Rustica met basilicum
  • 200 g feta
  • 50 cl bechamelsaus (zelfgemaakt of gebruiksklaar gekocht)
  • 310 g voorgekookte lasagnevellen
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Doe de groenten met de olie in een stoofpot. Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en stoof 5 min. op een zacht vuur.
  2. Bestrooi met tijm, meng en voeg de passata toe. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
  3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  4. Neem de saus van het vuur en doe er de in kleine blokjes gesneden fetakaas bij, meng en breng op smaak met peper en zout.
  5. Smeer 1/4 van de bechamelsaus uit op de bodem van een grote rechthoekige ovenschotel.
  6. Leg er 3 lasagnevellen op en bedek met 1/3 van de groentesaus. Leg terug een laag van 3 lasagnevellen, bedek met bechamelsaus, vul de schotel zo verder en eindig met een laagje bechamelsaus.
  7. Strooi er de geraspte gruyère over en zet in de oven. Bak 30 min.
  8. Serveer heel warm.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt