Zoek een recept

 

Lamsstoofpotje met kerrie

Ingrediënten voor 4 personen

  • een noot boter
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 3 soeplepels geraspte kokosnoot
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel pikante kerrie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg lamsschouder in sneden of rundstoofvlees
  • 25 cl water
  • 1 limoen
  • 4 takjes verse koriander
  • 3 uien
  • 1 vetarm vleesbouillonblokje
 

Bereiding

  1. Doe 2 eetlepels olie in een stoofpan en bak er de gehakte uien en de geperste lookteentjes in aan op zacht vuur. Dek af en laat fruiten.
  2. Doe ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het in blokjes gesneden vlees in op hoog vuur.
  3. Doe het vlees, wanneer het aan alle kanten mooi bruin gebakken is, bij de uien. Doe het water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Voeg de yoghurt toe, de kerrie, 2 eetlepels kokosnoot en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 30’ sudderen op heel zacht vuur.
  4. Breng het vlees, wanneer het heel zacht is, op smaak met peper en zout en serveer het warm, bestrooid met koriander en kokosnoot. Werk af met een partje limoen en dien op met basmatirijst.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt