Zoek een recept

 

Lamsribstuk in een korst van zahtar

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 teentjes look, geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 g paneermeel
  • scheutje citroensap
  • 2 stuks lamsribstuk van 285 tot 380 g elk
  • 2 eetlepels zahtar
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°.
  2. De korst: meng in een kom het paneermeel, de look, de zahtar, de olijfolie, zout en peper. Zet opzij.
  3. Smeer het stuk vlees in met de rest van de olijfolie.
  4. Bescherm de ribben met aluminiumfolie.
  5. Laat 10 minuten braden in de oven.
  6. Hul de rugzijde van het stuk lamsvlees in de specerijenkorst.
  7. Laat nog 10 minuten bakken.
  8. Versnijd het lamsribstuk tussen de ribben. Verdeel het vlees over de borden. Versier met koriander en giet er een scheutje citroensap over om de smaak te versterken.
 

Kooktip

  • Uitstekend bij in de oven gebakken aardappelen, zoals corne de gatte, en geroosterde groenten. Dien op met een yoghurtsaus: 1 potje (125 g) yoghurt, 1/2 bosje koriander, fijngehakt, 2 teentjes look, fijngehakt, zout en peper.
  • Variant: Vervang het lamsribstuk door lamskoteletjes of lage lamsribbetjes die u hult in een korst van zahtar.
  • Shopping: U vindt zahtar in de afdeling exotische producten van uw supermarkt.
  • De « plus » op voedingsgebied:
    Dit is een recept die alle records qua lichtheid verbreekt met minder dan 1 gram vetstof per bord. Rijk aan proteïnen en groenten heeft dit recept een positieve invloed op de verzadiging.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 168 kcal, Eiwit: 27 g, Totale vetstoffen: 0,9 g, Koolhydraten: 11 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt