Zoek een recept

 

Lamsnootjes met gebakken dadels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken koffielepel kurkumapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 g dadels
  • een snuifje gemalen gember
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidentuiltje
  • 700 g lamsnootjes
  • 2 nootjes boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 koffielepel oranjebloesemwater
  • peper en zout
  • 2 koffielepels suiker
  • 2 uien
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Verhit een nootje boter in een sauteerpan en bak de lamsnootjes 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
  3. Doe 2 eetlepels olie in de sauteerpan en fruit de gehakte uien 5 min. op een zacht vuur. Voeg de kaneel toe, de kurkuma, de gember en 1 koffielepel suiker. Roer 1 min.
  4. Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en doe er 30 cl water bij en het kruidentuiltje. Laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  5. Ontpit ondertussen de dadels. Meng in een kom een nootje gesmolten boter, 1 koffielepel suiker en het oranjebloesemwater.
  6. Wentel de dadels in dit mengsel. Plaats ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat 8 à 10 min. bakken in de oven.
  7. Leg de lamsnootjes in de saus en bak nog 5 min. Draai ze halverwege de baktijd om (ze moeten rosé blijven).
  8. Breng op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe.
  9. Snij het vlees in dikke plakken en dien onmiddellijk op met de gebakken dadels. Geef er couscous met amandelen bij.
 

Kooktip

  • Voeg het oranjebloesemwater met mate toe: kleine dosissen parfumeren subtiel, te grote dosissen overheersen de andere smaken.
  • Variant: kip (filets of bouten) kan je op dezelfde manier bereiden. Laat ze sudderen met de saus.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt