Zoek een recept

 

Lamsmignonnettes Taj-Mahal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 60 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 8 lamsmignonnettes
  • 1 noot boter
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 0,5 vetarm rundbouillonblokje
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 g peulerwten
  • 1 koffielepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • verse munt of koriander
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de olie en boter in een sauteerpan en laat hierin de mignonnettes aan beide kanten op een hoog vuur bakken. Haal uit de pan wanneer ze goudbruin zijn.
  2. Stoof in dezelfde pan, op een zacht vuur, de gehalveerde en in fijne repen gesneden ui. Bestrooi, na 5 min., met het kerriepoeder en roer 2 min.
  3. Voeg de yoghurt toe, de tomatenpuree, 20 cl water en het verkruimelde halve bouillonblokje. Laat de mignonnettes 30 min., onafgedekt, sudderen in deze saus op een heel zacht vuur.
  4. Kook de peulerwten 3 min. in gezouten water.
  5. Voeg het bindmiddel toe aan de saus en breng op smaak met zout en peper.
  6. Dien warm op, bestrooid met fijngesneden munt of koriander. Serveer met de peulerwten en een puree van zoete aardappelen met komijn.
 

Kooktip

  • Dit gerecht kan je op voorhand maken en net voor het opdienen, opwarmen.
  • Variant: Vervang de lamsmignonnettes door kippenblokjes en/of de peulerwten door groene mini-asperges.

 

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt