Zoek een recept

 

Lamsmignonnettes met mangosalsa

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0,5 komkommer
  • 800 g lamsmignonnettes
  • 0,5 bosje lente-uitjes
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 1 passievrucht
  • peper en zout
  • 1 rijpe mango
  • 1 koffielepel sambal
  • 2 eetlepels vissaus
 

Bereiding

  1. Schil de mango en snij horizontaal in 3, aan weerskanten van de pit. Snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes en schep in een grote kom.
  2. Snipper de lente-uitjes fijn (het witte + ¾ van het groene deel) . Snij de halve komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Schep ook in de kom.
  3. Voeg ook het sap van de passievrucht toe, de fijngeraspte schil en het sap van de limoen. Doe er de vissaus en sambal bij.
  4. Meng en breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat minstens 30 min. trekken in de koelkast.
  5. Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  6. Verwarm een antikleefpan, zonder vetstof, op vrij hoog vuur. Smeer de mignonnettes in met olijfolie en bak 1 min. 30’ aan elke kant.
  7. Zet het vuur lager en bak nog verder afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout.
  8. Dien onmiddellijk op met de mangosalsa.
 

Kooktip

  • Geef een extra exotische toets aan dit gerecht door er rijstnoedels bij te serveren (overgoten met wat nemsaus en bestrooid met fijngehakte koriander).
  • Variant: Vervang de lente-uitjes door rode ui.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt