Zoek een recept

 

Lamskoteletten op z’n Jamaicaans

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken koffielepel vierkruidenpoeder
  • 2 eetlepels blonde cassonadesuiker
  • 2 dikke eetlepels natuur yoghurt
  • 1 dikke tomaat
  • een klein stukje verse gember
  • 1 kleine, rijpe mango
  • 2 knoflooktenen
  • 12 lamskoteletten
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel mosterd
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 1 koffielepel sambal
  • 4 eetlepels verse fijngehakte koriander
 

Bereiding

  1. Rasp de gember en de schil van 1 limoen.
  2. Doe ze in de beker van de hakmolen en voeg het sap van de geraspte limoen toe, de yoghurt, de sambal, de cassonade, de mosterd, het vierkruidenpoeder, de geperste knoflooktenen, 2 eetlepels koriander, een halve fijngesneden rode ui, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
  3. Laat fijnmalen tot een homogeen mengsel.
  4. Leg de lamskoteletten in een grote schaal, omhul ze goed met de marinade, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  5. Snij de ontpitte tomaat en het vruchtvlees van de mango in heel kleine blokjes.
  6. Doe er de fijngesnipperde, resterende halve ui bij, 2 eetlepels koriander, het sap van 1 limoen, peper en zout.
  7. Meng goed en zet minstens 2 uur in koelkast.
  8. Laat de lamskoteletten uitlekken, smeer ze lichtjes in met olie en gril ze snel op de barbecue.
  9. Serveer met de salsa.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt