Zoek een recept

 

Lamskoteletten en groentepannetje met kurkuma

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 lamskoteletjes
  • 4 enkele takjes platte peterselie
  • 50 g diepvrieserwten
  • 3 wortelen
  • 6 nieuwe aardappelen
  • 2 laurierbladen
  • 1 ui
  • kurkumapoeder
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • peper van de molen
 

Bereiding

  1. Pel de ui en hak fijn.
  2. Laat aanstoven in een kookpan met een eetlepel olijfolie.
  3. Schil de wortelen en snij ze in stukken.
  4. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 2 cm zijde.
  5. Doe deze groenten bij de uien en voeg de laurierbladeren en een koffielepel kurkumapoeder toe. Laat 2 minuten aanstoven.
  6. Zet onder water en laat koken tot de groenten gaar zijn.
  7. Breng naar believen op smaak met peper en zout.
  8. Bak de lamskoteletten in een hete antikleefpan met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  9. Leg op elk bord een portie groenten (verwijder vooraf de laurierbladeren) en 3 lamskoteletjes.
  10. Versier met bladpeterselie, werk af met een beetje peper van de molen en dien onmiddellijk op.
 

Kooktip

Om je gerecht extra pit te geven, kan je een gehakte kleine groene peper aan de groenten toevoegen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Lamskoteletten en groentepannetje met kurkuma