Zoek een recept

 

Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 lamsribstukken (± 250 g per stuk)
  • 1 bosje verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g couscousgriesmeel
  • 0,5 koffielepel venkelzaadjes
  • 0,5 koffielepel kurkumapoeder
  • 0,125 koffielepel gemberpoeder
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel sesamolie
  • fleur de sel
  • peper van de molen
 

Bereiding

  1. Giet het griesmeel in een platte schotel.
  2. Voeg de kurkuma, de helft van het paprikapoeder, de gehakte peterselie, de gember, de venkelzaadjes, een snuifje zout en peper toe.
  3. Meng tot een homogeen geheel.
  4. Voeg vervolgens 1 eetlepel olijfolie toe en meng zodat de korrels doordrenkt zijn.
  5. Overgiet tot aan de rand met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken.
  6. Roer los met een vork. Proef en kruid eventueel bij met zout en water. Houd warm.
  7. Giet de olijfolie in een pan en laat de lamsfilets aan beide kanten goudbruin bakken.
  8. Doe het vuur uit en leg in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
  9. Leg de muntblaadjes erop, en breng op smaak met peper en zout.
  10. Laat verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C tot het lamsvlees rosé is.
  11. Leg met een uitsteekvormpje op elk bord een portie taboulé en een portie lamsvlees.
  12. Giet er enkele druppeltjes sesamolie rond en werk af met paprikapoeder.
 

Kooktip

Lamsgerechten met munt zijn geen Engelse specialiteit, zoals velen denken. Ze dateren uit de middeleeuwen en werden in die tijd vaak klaargemaakt in Europa en Noord-Afrika.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé