Zoek een recept

 

Lamsbout van Madras

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 soeplepels arachide-olie
  • 50 g boter
  • 1 koffielepel chilipoeder
  • 2 koffielepels gemalen gember
  • 50 g gepelde amandelen
  • 50 g gepelde cashewnoten
  • mespunt kardemompoeder
  • 1 koffielepel kerrie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 soeplepel korianderkorrels
  • 3 kruidnagels
  • 1 g lamsbout van 1,5 kg
  • 1 ui
  • 4 soeplepels vers gehakte koriander
  • 12 blaadjes verse munt
  • 40 cl volle natuuryoghurt
 

Bereiding

  1. Pel en hak de uien. Giet de kardemon in een kom.
  2. Voeg de kerrie, de gember, de korianderkorrels, het chilipoeder, de kaneel, de kruidnagels, de olie, de geraspte ui en de geperste teentjes knoflook toe.
  3. Kneed alles tot een dik deeg. Smeer dat over de hele bout en wikkel hem in boterhamfolie. Laat 3 uur staan op een koele plaats.
  4. Laat de cashewnoten en de amandelen 1 tot 2 min. lichtjes braden in een pan met antikleeflaag. Hak ze in grove stukken.
  5. Snij de muntblaadjes fijn. Meng in een kom de munt, de koriander en de gehakte noten. Dek af met boterhamfolie en zet op een koele plaats.
  6. Verwijder de boterhamfolie.
  7. Strooi zout op de bout, smeer er malse boter op en leg hem in een beboterde gratineerschotel.
  8. Laat hem 45 min. (afhankelijk van de gewenste gaarheid) aanbraden in een hete oven, th. 7 (210°C).
  9. Verwijder de bout, leg hem op een aluminiumfolie en laat hem 10 min. rusten in de open oven.
  10. Blus de braadsappen met de yoghurt en laat 5 min. indikken.
  11. Zeef de saus en bestrooi ze (indien nodig) met zout.
  12. Snij de bout in schijven en schik die op een warm dienblad.
  13. Bestrooi ze met het mengsel van noten en verse kruiden.
  14. Dien onmiddellijk op met basmatirijst en chutneys en presenteer de saus apart.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt