Zoek een recept

 

Lamsbout van de bedoeïenen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 à 2 koffielepels harissa (in tube)
  • 2 eetlepels fijngesneden verse koriander
  • 2 eetlepels fijngesneden verse munt
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 1 koffielepel gemalen koriander
  • 1 lamsbout van 1,2 kg
  • 6 eetlepels olijfolie met look
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Een dag op voorhand: meng de olijfolie met harissa in een ovenschotel. Voeg gemalen komijn en koriander toe, meng goed en wentel hierin de lamsbout. Dek af en laat rusten in de koelkast. Draai af en toe om.
  2. Neem de lamsbout 1 uur voor het bakken uit de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C. Bak de bout 35 min. in de oven. Kruid aan beide kanten, bedek met de fijngesneden verse kruiden en bak nog 8 min. (reken in totaal 35 min. per kg).
  4. Wikkel in aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten vooraleer te versnijden.
  5. Dien onmiddellijk op met raapjes met rozijnen en couscous met amandelen.
 

Kooktip

Olijfolie met look is heel praktisch voor marinades; je hoeft dan de stukjes look die gemakkelijk verbranden bij het bakken, niet te verwijderen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt